tiistai 28. huhtikuuta 2015

Hajuja, kevät ja vähän hyppäämistä

Pitkään meni kevätväsymyksessä, joka oli minulle uutta. Koirat oli varsin hämmentyneinä, kun kuukauden sisälle ei mahtunut kuin parit treenit. Teki kyllä varmaan hyvää sekä minulle että koirille. Kaikki kolme nukuttiin aika paljon...  Nyt ollaan reilu viikko tehty kaikennäköisiä treenejä ja into on itsellä ja koirilla hyvällä mallilla. Kaikkia treenejä ei ole tullut videoitua kun videokameran laturikin oli hukassa reilun viikon... Noh, ei tätä niin kovin vakavasti pidä ottaa.

Ekat videolle saadut treenit oli nose work touhuja viime sunnuntailta. Joista saa kyllä hyvän kuvan siitä, mitä pitää ruveta tekemään seuraavaksi: ilmaisua. Tarkoituksena on tehdä kummallekin ilmaisuna että kaikki liike lakkaa, paitsi hännän heiluminen ja kuono on hajua kohti. Tällä hetkellä kummankin ilmaisu on jotain sinne päin.

Garde tarjoaa ilmaisuun hampaita mukaan. Tulee varmastikin oppimishistoriasta. Aiemmin on tehty hajutyöskentelynä ainoastaan tunnistusnouto, jossa kohde eli palikka nostetaan suuhun. Ennen taukoa Garde tarjosi hyvin pitkääkin kestoa ilmaisulle, kun hajuerottelua tehtiin purkkiradalla. Kuono ja muu koira pysyi paikoillaan n. 3-4 sekuntia.

Garden työskentelyä.
 
Liefjen ilmaisu on jotain epämääräistä suurinpiirtein hajua kohti suuntautuvaa jumittumista. Vaikka ennen treenitaukoa ilmaisu oli jo n. 2 sekuntia nenä paikoillaan olemista, niin sitä meille ei enään ole. Joten sama ryhtiliike kummallekin koiralle.
 

Liffen nose work työskentelyä.
 
Liffelle hajuhommat on luonnostaan erittäin mukavia ja kakara tarjoaakin nenän käyttöä hyvin.
 

Hyppäämistä Garden kanssa

Ai niin ja oltiinhan me Vappu Alatalon hyppykurssilla Garden kanssa. Kurssi oli muutaman tunnin jatko-opiskelua aikaisempaan alkeiskurssipäivään. Kurssin aikaan puuttui se videokameran laturi, eikä päivästä jäänyt kuvattua materiaalia.  Alkeispäivällä viime vuonna alkutalvesta saatiin ohjeeksi tehdä hyppäämiseen rutiinia matalammilla esteillä sekä vahvistaa etuosan lihaksi. Talven lihastreenit olikin tuottaneet tulosta ja Vapun silmään Garde kannattelee jo hyvin etupäätä. Hiekkakuopilla hangessa ylämäkijuoksut on vahvistaneet hyvin vatsalihaksia ja lapaluiden välistä aluetta. Jos jostain oli korjaantunut niin huomattiin seuraava ongelma. Garde on raskas koira ja takapäässä ei riitä voima metrin hyppyyn. Reseptinä vesikävelyä. Rutiinia oltiin hyppyyn saatu ihan hyvin. Garde arvioi jo hyvin ponnistuskohdan ja esteen korkeuden.
 
Tässä videossa on maaliskuulta parista hyppytreenistä pätkät.
 
Harmittaa kyllä vieläkin kun ei kurssipäivältä videoita tullut, mutta onhan näitä muita :) 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti