perjantai 13. maaliskuuta 2015

Garde, täyskäännös vasemmalle

Reilun viikon aikana tehtiin kolmet treenit. Ensin käytiin hallilla ja siellä tuli kokeiltua vähän kaikennäköistä, että millä käännöksen saisi parhaiten alulle. Namin avulla oli kyllä hyvä muutaman kerran tehdä, jotta ylipäätään tulee tutuksi molemmille, että mitä pitäisi yrittää tehdä. Otin lisäavuksi jalkojen nostelun. Toisaalta jalkojen avulla sai hyvin merkattua että kohta käännytään, mutta ne hajotti kontaktin. Saman teki myös ruoalla kääntäminen. Vaivalla saatu kontakti rupesi välittömästi hajoamaan... Hyvä että hallitreenit tuli videolle. Niistä oppi paljon, taas kerran.

Lähtökohtaisesti Gardella on hyvä tekemisen meininki, niin lähdettiin siitä mikä Garden oppimishistorialla on (ehkä) helpointa, eli odotetaan että se itse tarjoaa käytöstä ja vahvistetaan sitä. Vihjeeksi jätettiin minun ylävartalon kierto käännössuuntaan sekä pieni suhina hampaiden välistä.

Todennäköisesti jatkossakin (ainakin jonkin aikaa) käännöksen vasemmalle ja oikealle kerron Gardelle pelkällä ylävartalon kierrolla. Ja jos tulossa on täyskäännös, niin sitten pieni suhina-ääni mukaan.

Varsinaisia käännöksiä oikealle ei olla kyllä kuin kokeiltu, muutaman kerran, mutta eiköhän ne onnistu. Sovitaan ainakin niin. Meillä rupeaa jo Toko ALO luokan liikkeet olemaan kasassa. Viikon kuluttua päästään testaamaan ALO -liikkeet Pieksämäen Hau-Hau hallilla. Jos me vaikka uskaltauduttaisiin kisoihin kevään aikana. Elämäni ensimmäistä kertaa olin Toko -kisoja katsomassa pari viikkoa sitten. Kisaaminen ei siis ole kovin tuttua kauraa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti